Daedalus Ekibi: #MARSainiyoruz - Kozmos Avcıları | Bilimle Birlikte Geleceğe

EN SON

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11.13.2016

Daedalus Ekibi: #MARSainiyoruz

Orada kızıl bir nokta var. Gördünüz mü? İşte o kızıl nokta bizim gelecekteki yuvamız olmaya aday. 

Mars. Güneş sistemimizde dünyamıza en çok benzeyen gezegen. Öyle ki, uzak bir geçmişte Mars'ta su bulunduğu artık inkar edilemez bir gerçek. Bu nedenle suyun varlığı bize yaşamı düşündürüyor. Daha önce yaşam var mıydı bilemiyoruz, fakat araştırmak için, ve hatta oraya yerleşmek için can atıyoruz. Henüz Mars'a yolculuk için çalışmalar devam ederken, en azından yaşanacaklarla ilgili fikir sahibi olmak adına yeni bir belgesel yayına giriyor: MARS

Daedalus Ekibi
Daedalus ekibi, Mars için yetiştirilmiş en başarılı 6 kişiden oluşuyor. Bu 6 kişiyi Ben Cotton, Jihae, Alberto Ammann, Clementine Poidatz, Sammi Roribi, Anamaria Marinca ve Olivier Martinez canlandıracak. Belgesel şimdiki zaman ve 2033 yılları arasında geçiyor. Maceraya Daedalus ekibiyle birlikte Mars'a inerek başlayacağız. Daha sonra ekibin yaşadıkları zorlukları, deneyimleri ve projede görev alan bilim insanlarını dinleyeceğiz.

Belgesel 171 ülkede 45 ayrı dilde 13 Kasım Pazar günü 20.00'da National Geographic kanalında yayınlanacak. Belgeselin yapımcılığını ise Oscar ve Emmy ödüllü Brian Grazer, Ron Howard ve Emmy ödüllü Justin Wilkes ve Dave O'Connor üstleniyor. Ayrıca belgesel görsel efekt ve özel ekipmanlar konusunda da iddialı. Belgeseldeki her şey gerçeğe yakın bir şekilde tasarlandı. 


National Geographic Channel Facebook sayfasından yayınlanan Türkçe tanıtım: